Byttet blev slæbt hjem til paraden. Foto: Skolelandbruget.

Villads havde den mest fantastiske dag i skoven. For øjeblikket går Villads ikke i skole, han går på Skolelandbruget og fisker når han har fri. Han venter på et nyt skoletilbud, som passer ham bedre og bruger i stedet sine aftener på at filme til YouTube, mens han binder fluer.
Men fredag formiddag var han på jagt, med en masse voksne han ikke kendte – det kom han til. For Villads spottede muligheden for at erhverve sig en rævehale fra en skudt ræv. Den kan han nemlig bruge til at binde flotte fluer af, som han så kan fange fisk på.
Villads og 14 andre talenter var inviteret med på jagt af Naturstyrelsen enhed Hovedstaden. Naturstyrelsen holder jagter i hele landet for jægeren, som har fået Jagttegn det pågældende år. For at indvie de nye Jægere i moral og etik omkring jagt, er de inviteret på Statens arealer til en dag, hvor Skovfoged Sven Norup og Naturvejleder Jes Aagaard sammen med andre ansatte og hjælpere deler ud af deres erfaringer. Der er stramme regler for, hvordan både jægere og klappere skal opføre sig. En ramme, der passer rigtig godt til talenterne.
– I gamle dage var der mange steder i landet en tradition for, at Degnen mødte op hos Godsejeren eller Jagtlaug for at hjælpe med at klappe dyrene frem til skytterne. Denne tjans fik talenterne sammen med deres voksne lov til at udfylde i Ganløse Ore i går, fortæller Johnny Skjoldborg Krog, leder af Skolelandbruget.

Alla Skolelandbrugets Talenter ville med på jagt. Foto: Skolelandbruget.

På Paraden (hvor man lægger vildtet op for at ære det) lå der Snepper, Råvildt og et par ræve. Det skudte vildt har den, der nedlægger vildtet, lov til at tage med hjem.
– Rævene fik Skolelandbruget lov at få, og dem vil vi strejfe (flå) og garve og halerne vil vi forhandle med Villads, om de skal bruges til fluer eller hænge til pynt på Skolelandbruget og Hjortøgård, fortæller Johnny Skjoldborg Krog, som vil lade talenterne tage stilling til det at gå på jagt.
– Der er forskellige holdninger til det at gå på jagt. Dem får talenterne selv -lov at tage stilling til og vi samler op bagefter. Men virkeligheden på bondegården i forhold til slagtninger giver afsæt til at tale dyrevelfærd og aflivning. Her er talenterne godt klædt på til de refleksioner, der kommer efter en dag på jagt, forklarer Johnny Skjoldborg Krog.
På sådan en dag får man indblik i en historisk hobby, mange skridt i benene i hårdt og vådt terræn, samarbejdet, taget stilling til liv og død, samtalet i et andet rum, mødt nye mennesker, fået anerkendelse for godt arbejde og ikke mindst frisk luft og røde kinder.
– Vi glæder os allerede til næste år, hvor vi håber at blive inviteret med igen, siger Johnny Skjoldborg Krog.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder