Tina fandt balancen i arbejdslivet

Tina Larsen stiftede eget rådgivningsfirma indenfor socialområdet, men har valgt at have et deltidsarbejde ved siden af. På den måde får hun sit arbejdsliv til at gå op på bedste vis.

Jobmarkedet ændrer sig markant i disse år, hvor flere og flere vælger alternative veje.

Kombinerer det bedste af to verdener
Socialrådgiver Tina Larsen er en af dem, som har fundet sin egen vej. I dag kombinerer hun privat rådgivningsvirksomhed indenfor det specialiseret voksenområde med en deltidsstilling som kursusmedarbejder hos Nordisk Tegne Industri.
– Jeg har fundet balancen mellem at drive en rådgivningsvirksomhed med konfliktfyldte sager og et deltidsjob med gode kollegaer og koordineringsopgaver, siger Tina Larsen.
Tilbage i 2007 stod Tina Larsen som idealistisk, nyuddannet socialrådgiver med et ønske om at gøre en forskel for de mest udsatte borgere i samfundet.
Efter 13 spændende og lærerige år i Furesø Kommune med fokus på det specialiserede voksenområde. Hun nåede frem til, at området havde et landsdækkende problem. Paradokset summerer hun på følgende vis:
– Vi har en sociallovgivning, som giver mulighed for at kompensere borgerne med fysiske, psykiske og sociale handicaps, men vi har ikke pengene til det. Det betyder i praksis, at fagpersonerne, man ansætter som frontpersoner, møder borgerne med de bedste intentioner, og går tilbage til systemet med indstillinger, hvor der ofte sidder et visitationsudvalg, som kigger på det med andre briller – særligt økonomien i form af fokus på serviceniveauer – og så ender det ofte et anden slags tilbud, fortæller Tina Larsen.
Efter 13 år var meningsløsheden i det begyndt at æde Tina op indefra.
– Jeg tror fortsat på, at det kan betale sig at investere i akutte ting. Det betaler sig tilbage på den lange bane, men der er ikke penge til det. Der bliver valgt løsninger, som på den korte bane er billigere, men på lang sigt vil blive dyrere. Det kunne jeg ikke forsvare længere. Det gav ikke mening, forklarer Tina Larsen.
Meningsløsheden stirrede Tina ind i ansigtet, da hun fik mulighed for at tage en diplomuddannelse i offentlig ledelse. Hun afsluttede uddannelsen med et afgangsprojekt om ”Inddragelse i systemet”.
– Det var ikke særligt fedt for mig, at det blev så tydeligt, at det med inddragelse var et luftkastel.
Et møde med Rikke Borg Johannessen, der er privat socialrådgiver på beskæftigelsesområdet, gav Tina modet til, at en privat virksomhed kunne være den rette vej. Virksomheden ”Larsen Råd og Sparring” så dagens lys.
– Jeg tilbyder professionel socialrådgivning til private, i forhold til, at finde rundt i regler og lovgivning. Jeg hjælper også med at skrive ansøgninger, klager og går med som bisidder, siger Tina Larsen.

Begrænsningens ædle kunst
I dag har Tina lært at begrænse sig, for det viste sig hurtigt, at man som privat socialrådgiver får kontakt med borger, der har meget konfliktfyldte sager.
– Den slags sager kræver energi, og for at kunne hjælpe den enkelte borger bedst muligt, fandt jeg hurtigt ud af, at det er svært at være alene med så konfliktfyldte sager. Jeg valgte derfor at have virksomheden som en bibeskæftigelse og have et deltidsjob ved siden af. Jeg arbejder som kursusmedarbejder hos Nordisk Tegne Industri. Her bruger jeg mine kompetencer på en anden måde og jeg tilegner mig nye færdigheder, jeg har fået nye gode kollegaer. Det giver mig balance i hverdagen, fortæller Tina Larsen.
Det er ellers nok at tage sig til med virksomheden, men Tina har valgt at stoppe for tilgang af nye sager til virksomheden.
– Jeg har valgt at have ti løbende sager, så er der også plads, hvis der skulle komme noget akut. Men det er vigtigt for mig at have plads til et andet arbejde, forklarer Tina Larsen.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder