To nye skulpturer på Gedevasevang.

Zanne Jahns nye skulptur får plads i sansehaven hos Gedevasevang. Privatfoto.


To nye skulpturer ser dagens lys på Gedevasevang. Der er Ester Marie Sørensens fond, der donerer kunstværkerne, som kommer til at stå i Gedevasevangs sansehave.
Det er de to kunstnere Zanne Jahn og Lena Untidt, som står bag de nye kunstværker. Værkerne skal fuldende den smukke sansehaven, foran Gedevasevang.
De to kunstnere Zanne Jahn og Lena Untidt skabte i 2022 også kunstværket med de 36 fugle, som flyver hen over de mange blomster i det smukt anlagte sansebed.
– Da jeg fik opgaven og samtidig fik frie hænder, lagde det et vist pres på mig, siger Zanne Jahn og fortsætter:  
– Jeg gik i tænkeboks og fandt frem til, -at da det nye kunstværk ville blive en del af den eksisterende have, så var det, det organiske udtryk og corten-stålet jeg skulle arbejde videre med. I min nye skulptur har jeg arbejdet med det sanselige udtryk. Inspiration til værket er hentet fra naturens mange blomster. De organiske former i figuren gør, at det stive jern pludseligt bliver blødt og føjeligt, lyder det fra Zanne Jahn. 
Hvordan værket fremstår, bliver først afsløret, når Borgmester Ole Bondo Christensen d. 13. juni, kl. 13.00 indvier værkerne på Gedevasevang.
Lena Untidt var, lige som Zanne Jahn, ikke i tvivl om, at det var corten-stål, hun skulle arbejde i og at det også var naturen, som skulle være i centrum i hendes motiver. Man kan gå på opdagelse i mine to sammenhængende tableauer,” udtaler Lena, “som skildrer morgen og nat.”
– Det har været spændende, at vi sammen har fået lov til at færdiggøre området foran Gedevasevang, hvor de to nye værker, i hver sin ende af haven, spiller godt op til hinanden. Den nysgerrige beskuer kan få en masse forskellige oplevelser, når de går på opdagelse i hele haven på Gedevasevang, siger Lena Untidt. 
Begge kunstnere er enige om, at det kræver sin kvinde at håndtere materialer som jern og messing. 
– Men med lidt hjælp udefra går det. Vi har nydt samarbejdet og glæder os til at vise de nye værker frem og det er ikke sidste gang, vi har mod på at kaste os ud i nye opgaver, siger Zanne Jahn. 

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *