Furesø Byråd vedtog Udviklingsplanen for Værløse Bymidte. Nu skal der laves rammelokalplan og tages reelle beslutninger.
Af Mikkel Kjølby
Igennem årene er der taget mange initiativer til at få gjort noget ved Værløse Bymidte. Nu er endnu en plan på vej igennem systemet.
Furesø Byråd vedtog onsdag aften Udviklingsplan for Værløse Bymidte.
Udvalgsformand Bettina Ugelvig studsede dog selv ordet Plan.
– Det er snarere en vision for Værløse Bymidte. Planen giver som sådan ikke ret til noget som helst, men sætter nogle retningslinjer. Nu skal der laves en rammelokalplan, så det ikke kommer til at strikke i alle mulige retninger. Senere skal der laves lokalplaner for de enkelte områder, det er først der, vi rigtig tager stilling til, hvor mange boliger, der skal bygges, det arkitektoniske udtryk og arkitekturen, forklarer Bettina Ugelvig, formand for Udvalget for Plan- og Byudvikling.
Planen indeholder en række ønsker om nye fælles faciliteter centreret omkring Kulturtorvet. Det skal finansieres af byggeretter.
– Det er vigtigt, at der er rart at være på Værløse Bymidte. Det kan ske ved at skabe uderum, hvor det er attraktivt at opholde sig og på den måde skabe liv, lyder det fra Egil Hulgaard, næstformand for Udvalget for Plan- og Byudvikling og fortsætter:
– Vi kan få mere liv ved at tillade mere byggeri. Vi giver forvaltningen en mulighed for at pege på områder og på den måde få partnere med på rejsen, siger Egil Hulgaard.
Venstres Lars Carpens rørte lidt malurt i bægeret.
– Hvis vi ikke sikrer en finansiel model, er der en stor risiko for, at det blot bliver endnu en plan i rækken, og at der ikke sker noget. Jeg kan have en bekymring for om der er politisk vilje til at tage de ting ind, som giver de indtægter, for udgifterne står i kø. Ellers skal det finansieres af kommunekassen, siger Lars Carpens.
Radikale Venstres Tine Hessner advarede imod byggetitis.
– Vi er ikke imod at udvikle Værløse Bymidte. Men man skal passe på med byggetitis. Vi oplever fra andre projekter, at det ender med at developer får deres ønsker igennem, mens det er svært at få vores ønsker opfyldt, siger Tine Hessner.