Ungdomskriminalitet – Sådan står det til i Furesø

Grafen for ungdomskriminalitet i Furesø Kommune viser et stabilt lavt niveau. Skitse: Justitsministeriet.

Teamleder for SSP i Furesø, Khalil Ahmed Khan, glæder sig over et fortsat lavt niveau for ungdomskriminalitet i Furesø.
Af Mikkel Kjølby
Hvert år udfærdiger Justitsministeriet en rapport om ungdomskriminalitet i hver af landets kommuner. Rapporter er baseret på sigtelser.
Igen i 2024 landede Furesø Kommune på et meget lavt niveau.
Furesø Kommune lander på tallet 8,8, hvilket er svag stigning fra 7,3 i 2023. Set i forhold til de omkringliggende kommuner er tallet meget lavt. I Nordsjælland er der meget høje tal for Helsingør, Fredensborg, Gribskov og Frederikssund, men også kommunerne i Whisky-bæltet, Rudersdal (16,7), Lyngby-Taarbæk (14,6) og Gentofte (13,7) har en væsentlig større grad af ungdomskriminalitet.
Tallene kommer ikke bag på Khalil Ahmed Khan, teamleder for SSP i Furesø Kommune.
– Ungdomskriminaliteten ligger på et nogenlunde jævnt niveau i Furesø. Det ligger stabilt lavt. Vi havde en lille top i 2018 pga. Umbrella-sagen, men det er faldet igen siden, fortæller Khalil Ahmed Khan.
Khalil har en baggrund som socialpædagog og har arbejdet flere steder i kommunen, inden han i 2008 kom med i Ungeenheden. I 2017 blev han SSP-konsulent og i 2020 teamleder for SSP-indsatsen.
SSP i Furesø har otte gadeplansmedarbejdere på deltid (5-8 timer om ugen), men har også SSP-kontaktlærere på alle skoler.
– Vi er en kommune, hvor vi har meget føling med, hvad der foregår rundt omkring. Vi har også gennemført et konkret projekt målrettet mod grupper, som er kriminalitetstruet, siger Khalil Ahmed Khan.
At ungdomskriminaliteten er så begrænset i Furesø Kommune tilskriver han den brede indsats.
– Vi møder børnene meget tidligt i dagtilbud og i skolerne. Det er i høj grad pga. mine kollegaer i skolerne, institutionerne og på gadeplan, at vi holder ungdomskriminaliteten på så begrænset et niveau, vurderer Khalil Ahmed Khan.
I 2023 er der en lille top i svindelsag i aldersgruppen 10 til 17 år.
– Det er ikke så underligt. Kriminaliteten er blevet digital. Det er ofte sager, hvor der er sat noget til salg på nettet og så bliver varen ikke leveret, eller noget der minder om det, forklarer Khalil Ahmed Khan.

Fakta:
Kerneopgaver i KUI (kommunale unge indsats) som SSP ligger forankret under..
Opsøgende gadeplans indsats
Unge guides til de unge
Lommepengeprojekter
Mind your own business-projekt
Samarbejde med boligselskaber.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder