Vestforbrænding indgår gigantisk aftale om udrulning af fjernvarme

Fra venstre direktør i M.J. Eriksson Stig Munch-Jensen, direktør Vestforbrænding Steen Neuchs Vedel, områdechef Grøn Varmeforsyning hos Vestforbrænding Per Wulff samt afdelingsdirektør Lars Skårup fra Per Aarsleff A/S

Entreprenørselskaberne Per Aarsleff A/S og M.J. Eriksson A/S skal stå for udrulning af fjernvarme fra Vestforbrænding til borgere syv kommuner – her under Furesø. Aftalen har en samlet pris på 6,3 mia. kr. Arbejdet går i gang i første kvartal 2024.

39.000 nye kunder skal kobles på
I den nærmeste fremtid får 39.000 nyde kunder mulighed for at modtage fjernvarme fra Vestforbrænding, som har Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S) som bestyrelsesformand. Den nye aftale med entreprenørselskaberne Per Aarsleff A/S og M.J. Eriksson A/S omhandler første etape af projektet.
Direktør på Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel, sætter aftalen i kontekst:
– Med dagens underskrift er vi nu klar til at gå i gang med at udrulle fjernvarme til mange nye kunder til gavn for de enkelte varmekunder og klimaet. Med Varmeplan 2030 tager Vestforbrænding et stort og betydeligt medansvar i regeringens ambitioner om at udfase olie- og gasfyr i de danske hjem og i stedet sikre klimavenlig opvarmning hurtigst muligt. Vi sikrer en effektiv udnyttelse af affaldsvarme og overskudsvarme fra virksomheder til glæde for borgere i vores 19 ejerkommuner og virksomheder i hovedstadsregionen. I denne første etape af Varmeplan 2030 vil vi udrulle til omkring halvdelen af de forventede 39.000 kunder, som der samlet set skal udrulles til. Det svarer til en konvertering af godt 10% af landets naturgaskunde, siger Steen Neuchs Vedel.
Administrerende direktør i Per Aarsleff A/S, Jesper Kristian Jacobsen supplerer:
– Vi er glade for, at Aarsleff-koncernen kan bidrage til, at stadig flere får mulighed for at skifte til en mere bæredygtig energikilde. Udførelse af fjernvarmeledninger hører til en af vores absolutte kernekompetencer, og vi vil gøre vores til, at de mange kunder får en god oplevelse undervejs i den vigtige og nødvendige grønne omstilling.
Varmeplan 2030 blev vedtaget af Vestforbrændings bestyrelse i begyndelsen af marts 2022. Målet er at rulle fjernvarme ud til flere borgere i Vestforbrændings 19 ejerkommuner baseret på affaldsvarme og overskudsvarme fra virksomheder og øvrige enegikilder.
I første omgang rulles der fjernvarme ud til flere borgere i Herlev, Ballerup, Gladsaxe, Lyngby, Furesø, Egedal og Frederikssund. På sigt er det tanken at flere kommuner skal have mulighed for at blive en del det fælles varmenet. Samtidig leveres mere fjernvarme fra Vestforbrænding til Vestegnens Kraftvarmeselskab.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder