Michael Bay Olsen stopper som inspektør for Søsportscenteret Furesøbad. Han holder afskedsreception i Restaurant Furesøbad torsdag den 26. september kl. 15 til 17.
Af Mikkel Kjølby
Indimellem tager man en chance, som ender med at få gigantisk betydning for resten af ens liv. Det gjorde Michael Bay Olsen tilbage i 1992 og førte til ansættelse som inspektør for Furesøbad. Han har nydt årene i fulde drag.
– Alle brugerne af Furesøbad er glade mennesker. Folk, der skal ud at ro en tur, gør det, når de er glade. Hvis man tager en tur til stranden, er man i godt humør. Selv vinterbaderne er glade, når de hopper i det kolde vand. Det er svært ikke at blive smittet af alt den livsglæde. Og så går jeg hele tiden rundt i de her smukke omgivelser. Det er fantastisk, siger Michael Bay Olsen.
Nu stopper Michael Bay Olsen som inspektør den 30. september. I den anledning inviterer han til afskedsreception i Restaurant Furesøbad torsdag den 26. september klokken 15 til 17.
Den gamle inspektør advarede Michael
I efteråret 1992 skulle Michael Bay Olsen tage en stor beslutning. Han var glad for arbejdet som halassistent i Ishøjhallen, hvor han var vært for det mandlige håndboldlandshold med Værløse Kommunes Fritidsinspektør Finn Andersen som holdleder.
Ude ved Furesøen lokkede en stor mulighed. Værløse og Farum Kommune søgte en ny inspektør til det fælleskommunale søsportsanlæg med tilhørende badestrand.
Michael gjorde sit forarbejde grundigt. Han tog en snak med den afgående inspektør Flemming Madsen, som advarede imod de irriterende unge mennesker, men Michaels mavefornemmelse var ikke desto mindre rigtig god.
– Jeg besluttede mig for at søge stillingen og kom til jobsamtale med 10-12 personer. Det var politikere og embedsmænd fra begge kommuner og repræsentanter for søsportsklubberne, erindrer Michael Bay Olsen, som ikke regnede med at få stillingen som inspektør, men hans indsats gjorde indtryk.
– Jeg har siden fået at vide, at jeg fik jobbet, fordi jeg havde sat mig ind i tingene inden samtalen, fortæller Michael Bay Olsen.
Han blev ansat den 1. oktober 1992, men startede først i stillingen den 1. marts 1993. Samme dag flyttede han ind i inspektørboligen i overdækningen. Hans forventninger blev straks indfriet.
Det var heldigvis helt anderledes, end den gamle inspektør havde fortalt ham.
– Som det første mødte jeg fire glade roere inde i roklubbens klublokale. De havde roet turen til Kollekolle i robassinet og holdt kaffepause, inden de tog turen tilbage. Sådan har det været lige siden. Jeg møder altid glade og positive mennesker, forklarer Michael Bay Olsen.
I løbet af det første år som inspektør fandt Michael ud af at udføre reparationerne selv. Det sparede så store håndværkerudgifter, at der blev råd til at ansætte en assistent. Thomas var den første. Den nuværende assistent Steen har været i stillingen i 26 år.
– Det løftede kvaliteten på anlægget, at jeg fik en assistent, og det var nødvendigt. Mange af brugerne anser Furesøbad for at være deres andet hjem, så skal tingene også være i orden, siger Michael Bay Olsen.
Den største omvæltning var, da Farums borgmester Peter Brixtofte satte en større renovering af Furesøbad i gang. Dermed overtog Farum også driften af anlægget, som fik den helt store opgradering med flot restaurant og bedre klublokaler til de fire søsportsklubber.
Få år senere blev kommunerne lagt sammen. Det fik betydning for Michaels virke, idet det styrende organ Furesøbadsudvalget med politikere, embedsmænd og klubrepræsentanter blev nedlagt. I stedet blev fritidsforvaltningen Michaels nærmeste kontakt, men i store træk har dagligdagen været den samme i alle årene.
– Jeg har fået lov til at passe mig selv meget. Det, føler jeg, er en tillidserklæring. For det er et sted med stor betydning. Det er kommunens midtpunkt. Et neutralt sted, siger Michael Bay Olsen.
Furesøbad skal være Furesøbad
Michael Bay Olsens kærlighed til Furesøbad fornægter sig ikke. Han ser helst, at Furesøbad forbliver Furesøbad.
– Vi skal ikke nedlægge skov for at få flere parkeringspladser. Vi skal ikke have en eller anden lyserød rutsjebane. Det kunne være sjovt med en trærutsjebane som i gamle dage, men det får vi næppe lov til. I bund og grund skal vi være glade for stedet og naturen, fastslår Michael Bay Olsen.
Et udvalg kigger for tiden på Furesøbads forskønnelse og har fået midler af Furesø Kommune til formålet. Det ser Michael frem til.
– Man kunne sagtens forestille sig bedre forhold for badegæsterne – både om sommeren og om vinteren. De nuværende badebroer har fungeret på samme måde siden 1974, siger Michael med et smil.
I det hele taget drømmer han om, at endnu flere får glæde af området.
– Jeg kunne godt tænke mig, at Furesøbad i højre grad blev et samlingspunkt for Furesøborgerne. Det kunne ske ved at have musikalske indslag i sommerperioden, sådan som det gøres i Ishøj, siger Michael Bay Olsen.
2 kommentarer til “31 år med glade mennesker og skønne omgivelser”
Hvorfor holder Michael og bliver han erstattet?
Ps tak for mange gode år med en kæmpe indsats for Furesøbad
Der er lukket for kommentarer.