
Et flertal i Furesø Byråd vedtog, at etablere en 17 hektar stor fold ved Baunesletten. Niels Jørgen Brandt vurderede, at kompromisforslaget var gået fra Anders And-forslag til Fedtmule-løsning. Lene Munch-Petersen forklarede, at det blot er en afvejning af interesser.
Af Mikkel Kjølby
I knapt et år har en mulig indhegning af Baunesletten fyldt en del i den lokale debat. Det første projekt omfattede næsten hele Baunesletten. Det er siden blevet til et kompromisforslag med en udvidelse af folden ved Ryget Skov ind i skoven samt på Baunegårdens jord og en cirkel op fra mosen op imod parkeringspladsen.
Onsdag aften blev der sat to streger under, da Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF stemte for den 17 hektar store fold.
Men først efter en følelsesladet debat med godt 30 medlemmer af Bevar Baunesletten som tilhørere.
Radikales Anders Medum Groth forklarede igen om Brandmandsloven om at sikre det vigtigste først. Enhedslistens Øjvind Vilsholm gav udtryk for, at ville noget mere. Venstres Lars Carpens forstod ikke prioriteringen af pengene, idet man generede borgerne for borgernes egne penge. Konservative Lars Carstensen foreslog endda, at bruge de afsatte midler til forslaget til at droppe besparelserne på åbningstiden i børnehaver og SFOer.
Konservative Niels Jørgen Brandt holdt en lang tale.
– Venstre og Konservative valgte at lytte til bekymringerne fra borgerne i området. Det første kompromisforslag mindede mest af alt om et Anders And-forslag. Det er så blevet til et Fedtmule-forslag, lød det fra Niels Jørgen Brandt om de 4400 meter elektrisk hegn indhegning af to køer.
Han foreslog at lade den nuværende plejeplan fortsætte.
Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (A) har været i orkanens øje og holdt en tale med en del patos.
– Jeg har været på mange vandringer, drukket mange kopper kaffe, brugt meget tid på det. Det er et kompromis, vi har brugt enormt meget tid på i Udvalget for Natur- og Klima. Det er ikke nogen hovsaløsning, sagde Lene Munch-Petersen og fortsatte:
– Den fornemste opgave for en politiker er at afveje interesserne. Vi har lyttet til modstanderne, men også til DN Furesø, som gerne vil gå videre end dette, men det er vi ikke klar til i kommunen, lød det fra udvalgsformanden.
Og så blev forslaget vedtaget.

1 kommentar til “Anders And, Fedtmule eller blot kompromis – Indhegning er vedtaget”
Baunesletten: Et kompromis uden kompas?
Af Bjarne Damberg, byrådskandidat for Moderaterne i Furesø
Så blev det vedtaget: 17 hektar indhegning ved Baunesletten – 4400 meter elektrisk hegn for at holde to køer inde.
Det bliver kaldt et kompromis. Men lad os være ærlige: Det her er ikke et kompromis, hvor nogen blev tilfredse. Det er en mellemvej, hvor både borgerne og Danmarks Naturfredningsforening (DN) er utilfredse – og derfor rejser det ét centralt spørgsmål: Hvad er egentlig planen?
DN har hele tiden ønsket sig et langt større indhegnet område – helst hele Baunesletten. Mange borgere ønsker slet ingen indhegning. Så hvad er logikken i at vælge en “løsning”, der ikke imødekommer nogen af parterne?
Udvalgsformanden siger, at kommunen ikke er klar til et større område endnu. Men hvad betyder det? Betyder det, at vi på sigt skal vænne os til hegnet – og så udvide det stille og roligt? Er det her en testballon, hvor vi lige skal se, hvor meget modstand der egentlig er, før næste skridt tages?
Hvis der ligger en strategi om gradvis udvidelse, så lad os få det frem i lyset. Lad os få alle kort på bordet – nu. Det er både uærlig og uklog politik at træffe beslutninger, som borgerne ikke ved, hvor ender.
Moderaterne tror på borgerinddragelse, ærlige prioriteringer og gennemsigtighed. Det er ikke nok at gå ture og drikke kaffe – vi skal lytte til borgerne før vi beslutter, ikke efter.
Baunesletten er ikke bare natur. Det er nærmiljø, fællesskab og frihed. Det kræver beslutninger, vi kan stå ved – også om fem år.
Der er lukket for kommentarer.