Baunesletten skal have en følgegruppe

Udvalgsfomand Lene Munch-Petersen (A) foreslår en følgegruppe til græsningsprojektet på Baunesletten.

Udvalget for Natur og Klima er klar til at behandle høringssvar om græsningsprojektet på Baunesletten. Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (A) foreslår en følgegruppe.
Debatten om Bauneslettens fremtid raser for fulde drøn. I den officielle proces er man nået til runde 2, hvor Udvalget for Natur og Klima skal drøfte høringssvar og kigge på den videre proces.
– Vi vil arbejde for den gode samtale om Baunesletten, siger den socialdemokratiske formand for Udvalget for Natur og Klima, Lene Munch-Petersen, som foreslår en såkaldt følgegruppe.
– Vi er kun interesseret i en god dialog, og derfor foreslår jeg, at vi nedsætter en følgegruppe af naboer og naturinteresserede, der sammen med os politikere og forvaltningen kan komme frem til gode forhold for brugere af Baunesletten og naturen, siger Lene Munch-Petersen.
På sigt kan området forhåbentlig udvides til at omfatte flere af Naturstyrelsens arealer i Ryet Skov, Sækken og Sortemosen samt Kirkens jorder på den nordlige side af Farum Sø. Kommunens arealer mellem Ryetskov og Ryet Skovby kan ligeledes tænkes ind i projektet.
– Ideelt set kan områdets sammenhængende areal blive op imod 120 hektar, hvor vi virkelig kan gøre en forskel for naturen og for en styrket biodiversitet ved hjælp af store græssere. Erfaringer, fra andre områder, viser at det ofte bliver en attraktion at komme til et naturområde med store helårsgræssende dyr. Vi vil arbejde for den gode samtale, hvor vi lytter til hinanden og finder den rigtige balance mellem på den ene side at beskytte og udvikle vores natur og på den anden side benytte vores naturområder til rekreative formål, siger Lene Munch-Petersen.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 kommentarer til “Baunesletten skal have en følgegruppe”

  1. Allan If Jensen

    I Herlev er der flere områder med vilde dyr der græsser i indhegnede områder. Til alle jer, som af eller anden grund forsøger at udskamme dette projekt i Furesø, tag en tur over kommune grænsen og oplev det i Herlev.

    Det bliver fantastisk at have et lignende område i Furesø.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *