DEBAT: Vi vil have levende bycentre

Lars Carstensen (K), Lars Carpens (V), Simone Salung (LA).

Af Simone Salung (LA), Lars Carpens (V) og Lars Carstensen, viceborgmester (K)

Vi vil gøre butikslivet stærkere, så vi får levende bycentre. Vi vil styrke handlen og gøre vores bymidter til pendlernes foretrukne sted at handle på vejen hjem. Derfor vil vi have flere p-pladser, og meget gerne p-huse. På den måde kan vi udvikle vores bymidter til glæde for både de handlende og familierne.
Hvad enten man synes om biler eller ej, er det naivt at tro, at biltransport ikke er en nødvendig del af det at være en forstadskommune. For det er jo ikke alle, der bor indenfor ladcykelafstand fra arbejdspladsen, eller som har let ved at finde offentlig transport, der kan bringe dem frem og tilbage på en effektiv måde. Netop derfor har 7 af 10 familier i Furesø mindst én bil.
Det er rigtig trist at læse, at den ideologiske kamp mod bilismen, som især føres af SF og Enhedslisten i København, nu i blinde skal overføres til Furesø. Det er i hvert fald det, der er essensen af de drømmerier, som fremgår af et debatindlæg fra Jesper Dyhrberg (SF), Anders Medum Groth (RV) og Bettina Ugelvig (S).
Ifølge indlægget vil et levende handelscenter med p-pladser resultere i byen som “en asfaltørken” i stedet for “grønne oaser”. Men det er jo ikke virkeligheden. Vi bor jo midt i naturen! Det er svært at finde et sted i kommunen, hvor man skal gå mere end et par hundrede meter, før man enten står i vand til knæene i en sø, er i et stykke skov, eller står på en mark. Og tak for det!
I vores kommune er rigtig mange afhængige af en bil for at få hverdagen til at hænge sammen. Rigtig mange fra omkringliggende kommuner tager hertil for at handle. Det er synd og skam, hvis den bilfjendske indstilling fra København får lov til at dominere vores bymidter og held til at ødelægge vores lokale handelsliv. For vi har brug for lokale indkøbsmuligheder. Lad os styrke vores lokale handelsliv i stedet for at spænde ben for det.
Bliver det besværligt at finde en parkeringsplads, så vælger kunderne et andet sted at handle, og det vil betyde butiksdød, og i værste fald få nogle til at fravælge at bosætte sig i Furesø. Derfor skal vi gøre det attraktivt at vælge vores handelscentre ved at tilføje flere p-pladser. Lad os opprioritere at få bygget et p-hus på Farum Bytorv, så vi får fjernet det parkeringskaos der er der nu.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 kommentarer til “DEBAT: Vi vil have levende bycentre”

  1. Det er dejligt med parkeringspladser ved Farum Bytorv bare vi ozze kunne slippe for tidsbegrænset parkering. Det kommer forhåbentlig aldrig. Jeg bruger omkring 1 til 2 timer på at læse aviser m.m. og handler bagefter ind på bytorvet. Ingen tidsbegrænsning!!!

  2. Søren Kjeldmand Hansen

    Det er helt rigtigt, at det kræver parkeringspladser !! MEN de enkelte “båse” skal altså være så brede at nutidens biler kan parkere her, uden at skrabe op og ned af hinanden. Den “røde plads” i Værløse er helt håbløs i den retning. Nedlæg en “bås” i hver række, og gør de resterende lidt bredere. Som det er nu, så undgår jeg så vidt muligt, at parkere og handler i og omkring den røde plads.

Der er lukket for kommentarer.