Fællesskabshus er omdrejningspunkt i udviklingsplan

Mu starter udviklingsproces for Værløse Bymidte. Udvalgsformand Bettina Ugelvig (A) ser gerne den nederste etage af Nordeabygningen anvendt til Fællesskabshus.

Udvalgsformand Bettina Ugelvig (A) ser gerne, at udviklingsplanen for Værløse Bymidte skal føre frem til dannelsen af et fællesskabshus i Nordeabygningen.
Furesø Kommunes forvaltningen har i længere tid arbejdet på en udviklingsplan for Værløse Bymidte sammen med byrådet og andre interessenter. Den er nu klar, og Udvalget for Plan- og Byudvikling anbefaler, at den danner grundlaget for det videre arbejde. Men det er vigtigt at pointere, at udviklingsplanen er et såkaldt mulighedsstudie.
Det hele går ud på at fremtidssikre møde- og handlesstedet Værløse Bymidte. Det skal/kan ske med en byfortætning med 180-220 boliger. Indtægterne herfra skal bruges til at udvikle området med opgraderede fællesområder og parkerinshuse. Planen har en lang tidshorisont, da den tidligst forventes gennemført i 2040.
– Det er vigtigt, at tingene hænger sammen. Boligerne skal finansiere alt det sjove, som skal fremtidssikre Værløse Bymidte. Der skal være flere boliger og nye spændende byrum, siger Bettina Ugelvig, formand for Udvalget for Plan og Byudvikling.
En stor del af udviklingen forventes at ske omkring Kulturtorvet.
– For mig er det vigtigt, at vi får skabt nye faciliteter. Jeg kan godt se et fællesskabshus i Nordeabygningen. Der kunne være plads til de unge, men der kunne også være mulighed for en social-økonomisk café og et kreativt værksted. Vi skal lægge op til mødesteder, hvor vi ikke nødvendigvis ligner hinanden, men alligevel kan være sammen om forskellige aktiviteter, fortæller Bettina Ugelvig, som også ser en udvikling af Værløse Bios gamle bygning i kortene. 
-Vi skal lægge op til mødesteder, hvor vi ikke nødvendigvis ligner hinanden. Det er også tanken/muligt at fremtidssikre Værløse Bio gennem en omfattende renovering eller ombygning og etablering af lejligheder ovenpå den nye biografbygning, forklarer Bettina Ugelvig.
Arkitekturen er væsentligt – så Satelitten kan også komme i spil. Her kan der blive tale om at åbne facaden op og dermed invitere flere indenfor.
– Det ville være skønt med mere liv på Kulturtorvet. Galaksen må også meget gerne blive inddraget i aktiviteterne, siger Bettina Ugelvig, som også har fokus på at skabe overdækkede områder. Ikke nødvendigvis med store glaspartier, men med solsejl og lignende.

Udviklingsplanen arbejder med flere detaljer omkring Kulturtorvet. Skitse: Furesø Kommune.

Byhuse er også i fokus
Udviklingsplanen har også kigget på TDC-grunden. Den ligger imellem Galaksen og Torvegården. Den ejes af TDC, men den tekniske udvikling har gjort, at man ikke har brug for helt så meget plads til udstyr.
Ifølge udviklingsplanen skal/kan der opføres boliger på grunden og på parkeringspladsen ved Galaksen.
Der kan meget vel blive tale om såkaldte byhuse i flere etager og med en lille have. Det samme gør sig gældende på parkeringspladsen ved Hareskovhvile og flere andre steder på Bymidten.
– Det er rigtig spændende at lave byhuse. Det er vigtigt, at der bliver plads til alle generationer i de kommende boliger. Boligerne vil også sikre bymidten et større opland og mere liv i bybilledet, siger Bettina Ugelvig.
På den ene side af gågaden samt den ene side af Den Røde Plads åbnes der for at lave endnu en etage med lejligheder.
Midt i det hele finder man parkeringspladsen imellem Meny og Kvickly. Her er der kig på at skabe flere parkeringspladser.
Randområderne er der også bud efter. Det er muligt at byfortætte ned mod Stiager, ved Skovgården og ved Værløse Station. Det giver udviklingsplanen bud på.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 kommentarer til “Fællesskabshus er omdrejningspunkt i udviklingsplan”

  1. Benny Kühnell

    Ja nogen kalder det udvikling jeg kalder det tilbageskridt når man nu vil bygge ovenpå eksisterende bygninger.
    Men noget skal de kommunalt ansatte jo finde på for at bevare deres stilling.
    Den udvikling har jeg set i lang tid og derfor lavede jeg videoen “Mit grønne Værløse” mens Værløse stadig er grøn.

    Se videoen her.: https://www.youtube.com/watch?v=njXMrqOSea0

    Forslag.: I stedet for hele tiden at flytte rundt på de røde sten på Den Røde Plads så læg rød asfalt i stedet og spar de dyre reparationer og lad så Værløse forblive en grøn oase i Furesø Kommune.

    Mvh. Benny Kühnell.

  2. Per Sjøgreen

    Jeg er lidt bekymret for de tomme butikker. Jeg vil gerne handle lokalt, men adgangsforholdene kunne trænge til et løft. Især for biler og cykler. Hvis man kommer syd fra, virker S-banen er som en mur. De 2 gennemgange er små og blander fodgængere og cykelister. Til gene for begge parter. Den nye plads er flot men invitere ikke til cykling. Vi mangler også special butikker som der var tidligere. F.eks.et byggemarked. Cykel parkering ved bus og tog er forbedret, men ikke nok. Mange får stjålet cykler. Måske tager de så bilen i stedet. Glad for vores by. Mvh Per Sjøgreen

Der er lukket for kommentarer.