Fiskebækbroen får friske fuger og ny asfalt

Fiskebæksbroens vestbro får både et nyt lag asfalt og bliver tætnet langs fugerne, men den længe ventede Miljøkonsekvensvurdering lader vente på sig. Foto: Vejdirektoratet

Fra den 21. august til den 6. september får Fiskebæksbroens vestbro lagt ny asfalt og får tætnet samlingerne langs de tværgående fuger. Et tiltrængt plaster på støjsåret.
Fiskebækbroen er som det eneste støjprojekt nævnt ved navn i det seneste område på transportområdet. Det er en bunden opgave for Vejdirektoratet at nedbringe støjen fra de to broer, men vi venter fortsat på en Miljøkonsekvensvurdering, som er udsat et par gange, denne gang til ultimo 2024.
Nu meddeler Vejdirektoratet, at man fra den 21. august til den 6. september foretager nødvendige, forebyggende asfaltreparationer på Fiskebækbroens vestbro, der leder Hillerødmotorvejen i sydgående retning. Arbejdet består i at fjerne det øverste lag af den gamle asfalt på de to motorvejsspor og derefter udlægge et nyt lag asfalt. Desuden bliver samlingerne langs broens tværgående fuger tætnet.
Radikale Venstres Anders Medum Groth kalder det et tiltrængt plaster på såret.
– Det er et yderst tiltrængt plaster, men desværre bliver det lagt på et åbent benbrud. Vi har behov for markant stærkere støjbekæmpelse på Fiskebækbroen og venter med længsel på Vejdirektoratet, der vil komme med mulige svar på de markante støjudfordringer, vi ser fra motorvejen og broen, siger Anders Medum Groth.
Undersøgelsen startede tilbage i 2022, men er udskudt et par gange.
– Vi har netop fået at vide, at den er forsinket, pga. arbejdet med en 3D-model, som ligger til grund for de støjberegninger, som indgår i vurderingen. Man forventer nu, at den er klar til høring ultimo 2024, og jeg ser meget frem til, at den kommer, da den vil være grundstenen til ordentlig og effektfuld støjbekæmpelse af Fiskebækbroen, fortæller Anders Medum Groth.
Der en god grund til, at der kun arbejdes på vestbroen. Østbroen har allerede fået den samme tur for et par år siden.
Furesø Kommune har givet dispensation til støjende arbejde udenfor normal arbejdstid, da det vurderes, at vejarbejdet i dagtimerne vil udløse massive bilkøer samt af sikkerhedshensyn.
Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne klokken 19.00-05.30 for at minimere påvirkningen af trafikken især i myldretiden.
Der arbejdes i et spor ad gangen, så der hele tiden vil være et enkelt spor åbent for den sydgående trafik. Hver aften bliver der opsat afspærringer, som fjernes igen tidligt om morgenen inden myldretidens begyndelse.
De mest støjende arbejder vil blive udført over to eller tre nætter, der som udgangspunkt vil være placeret i starten af udførelsesperioden. Da arbejdet kræver tørvejr, ligger datoerne dog ikke fast.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder