Furesø Jobcenter rykker ind på rådhuset

Centerchef Flemming Sommer foran mødelokalerne i atriet på Furesø Rådhus. Det er her, at medarbejderne i Furesø Jobcenter fremadrettet holder møder med borgerne.

Flyttemændene har haft travlt de sidste uger. Der har været en konstant trafik af flyttebiler fra Hvedemarken i Farums Erhvervspark til Furesø Rådhus Nu nærmer arbejdet sig sin afslutning. Fra mandag morgen den 29. april har Furesø Jobcenter adresse på Furesø Rådhus.
Flemming Sommer har været centerchef for Furesø Jobcenter siden efteråret 2016 og det er anden gang jobcenteret flytter. I den periode. I 2017 flyttede jobcenteret fra bygninger tilknyttet det gamle rådhus i Farum på Frederiksborgvej til Hvedemarken i Farum.
Flytningerne skyldes ikke et rastløst sind, men at området er udsat for konstante ændringer i omfanget af opgaver.
I denne omgang har politikerne på Christiansborg flyttet nogle opgaver over til A-kasserne. Furesø Jobcenter havde på sit højeste 90 medarbejdere. I dag har jobcenteret 66 årsværk. Og det antal er der lige præcis plads til på Furesø Rådhus.
– Vi talte det op, og når vi tæller hjemmearbejdsdage med, så skulle det nok kunne gå. Vi laver 66 arbejdsstationer på rådhuset plus elleve stationer til samtaler med borgerne, forklarer Flemming Sommer.
For borgerne er der ingen anden ændring end, at de skal møde ind på Furesø Rådhus i stedet for Hvedemarken.
– Borgerne bliver mødt i receptionen på rådhuset, og derfra går de til samtaler i mødelokalerne i atriet. Det er samme måde at arbejde på som på Hvedemarken, fortæller Flemming Sommer.
Furesø Jobcenter får mødelokalerne med numrene 10 til 16. De omdøbes til A1 til A21 efter Atriet.
Medarbejdernes faste arbejdsstationer bliver i lokalerne ud mod Stiager. Her er der indrettet storrumskontorer til 66 medarbejdere – fordelt på tre lokaler.

Vil reducere kommunens kvadratmetertal
Med til historien hører, at Furesø Byråd har beslutte at reducere antallet af kommunale m2 med 16.000 m2.
Jobcenterets flytning giver plads til hjemmeplejen i lokalerne på Hvedemarken, og så kan lejemålet på Ny Vestergårdsvej opsiges.
Men flytningerne koster også noget. Økonomiudvalget har afsat 10 mio. kr. til formålet.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Furesø Jobcenter rykker ind på rådhuset”

Der er lukket for kommentarer.