Fusion vedtaget med 100 procents opbakning

Fusionen mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme er godkendt af Konkurrencestyrelsen.

46 ud af 46 stemte ja til bestyrelsens forslag om at Farum Fjernvarme overtages af Vestforbrænding. Forbrugerne i Farum kan dermed se frem til en halvering af varmeprisen ved årsskiftet.

Alle bakkede op
Efter det ekstraordinære årsmøde i Farum Fjernvarme onsdag aften står det klart, at Farum Fjernvarme fra årsskiftet bliver en del af Vestforbrænding.
Beslutningen krævede 2/3-dels flertal, så der skulle ikke meget til for, at sende beslutningen videre til endnu et årsmøde, hvor det kunne vedtages med et simpelt flertal. Men der var ingen grund til bekymring. Alle 46 stemmeberettigede stemte for aftalen.
– Det var overvældende. Alle stemte for, fortæller Ole Kristensen fra Radikale Venstre.
Han undrer sig ikke over, at alle ville være med.
– Det er en overordentlig god aftale, som Farum Fjernvarme har fået lavet med Vestforbrænding. Jeg tror også, at det er en god aftale for Vestforbrænding. Dels får de flere kunder, og dels får de adgang til at levere fjernvarme nordpå, forklarer Ole Kristensen.
Fjernvarmekunderne i Farum har de senere år betalt en voldsom pris. I forbindelse med etableringen af varmepumpen i Farremosen var der indkøringsvanskeligheder, som ramte samtidigt med Ruslands invasion af Ukraine, hvilket fik energipriserne til at stige voldsomt, og det ramte på det værst tænkelige tidspunkt for Farum Fjernvarme.
I forbindelse med fusionen med Vestforbrænding får kunderne i Farum den samme fjernvarmepris som i Værløse. Potentielt kan den endda komme lidt længere ned, da Værløse Varmeværk har bevaret en mindre administration.
Furesø Kommune kan også se frem til en lettelse i budgetterne. Prisfaldet vil påvirke positivt i årsregnskabet, idet de kommunale bygninger skal betale omkring 10 mio. kr. mindre for varmen på årsbasis.
Vestforbrænding og Farum Fjernvarme har flere gange været i dialog.
Tilbage i 2012 ønskede Vestforbrænding at overtage transmissionsledningen fra Ballerup til Hillerød. Farum Fjernvarme udnyttede en forkøbsret og fik ejerskabet af transmissionsledningen. Denne ledning indgår i fusionen som en del af Farum Fjernvarmes aktiver. Det samme gør varmepumpeanlægget i Farremosen.
Farum Fjernvarme får mulighed for at sælge en grund i Farremosen inden fusionen, det sker for at forbedre selskabets økonomi.
Ved en fusion overtager Vestforbrænding ikke ansættelsesforholdet til Farum Fjernvarmes direktør Nighat Kamal, men overtager Farum Fjernvarmes medarbejdere i det omfang det følger af lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse.
Fusionsprocessen blev sat i gang, da et flertal på repræsentantskabsmødet i april 2023 pålagde Farum Fjernvarmes ledelse af arbejde for en fusion med Vestforbrænding.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

8 kommentarer til “Fusion vedtaget med 100 procents opbakning”

 1. Lene Munch-Petersen

  Stort tillykke med aftalen, som får stor økonomisk og driftsmæssig betydning for borgere i Farum samt de kommunale institutioner. Nu skal vi genbesøge varmeplanen for Farum, med hensyn til udbygning af fjernvarmenettet, og igangsætning af fjernvarmeprojekterne, der har ligget stille i en periode. Fmd.for Natur og klima Lene Munch-Petersen

 2. Carsten Svensson

  Vi har i DEN grad betalt kassen, for det grøn-omstillings vanvid, den tidligere ledelse og bestyrelse fik gennemtvunget. Håber virkeligt at det giver lidt luft på budgetkontoen, til de mange ældre i almennyttige boliger, som kun 1 parti i virkeligheden kerer sig om, og GØR noget for.

 3. Leif Christensen

  Endelig skete det. Tillykke. Det kunne ikke blive ved med at gå med en dysfunktionel ledelse, som satte andelstanken og andelshaverne uden for reel indflydelse – til glæde for hvem – ikke forbrugerne. Derfor, tak til jer der står bag sammenlægningen med Vestforbrændingen.

 4. Niels jespersen

  Glædeligt, at fornuften endelig skete.
  Tillykke med aftalen.

 5. Stort tillykke Ole Kristensen

  Jeg ved du har været en af de helt store drivkræfer bag fusionen

 6. Ole Hedegaard

  Hvad sker der med Nighat Kamal – håber ikke pgl får nogen rolle i et nyt setup! Men har antagelig sikret sig en lukrativ aftale…. igen til ugunst for fjernvarmekunderne i Farum.
  Har skrevet flere gange på Farum Fjernvarmes hjemmeside med meget pauvre eller slet ingen svar.😱
  Glæder mig til den nye fusionering – forhåbentlig med bedre styring😉

Der er lukket for kommentarer.