
Midt i glæden over, at FC Nordsjælland har droppet planerne om flytning af dele af virksomheden til Hillerød, ser viceborgmester Lars Carstensen svære forhandlinger forude.
Af Mikkel Kjølby
Det var noget af en melding, da FC Nordsjælland meddelte Hillerød Kommune, at man ikke længere ville indgå i planerne for udviklingen af Stadion-kvarteret i den kommende bydel Favrholm.
Hele balladen opstod i forbindelse med genforhandlingen af lejeaftalen for Farum Park i 2019. Nogenlunde samtidigt indgik FC Nordsjælland i et samarbejde med Propeco om udviklingen af Stadion-kvarteret. Frustrationerne skyldtes, at klubben ikke havde nok plads i Farum efterhånden som der blev udvidet med U17-U19 og kvindeligahold. I Hillerød var der plads til akademiets aktiviteter.
I december 2020 gik FCN-direktør Søren Kristensen på fuld tid i projektet, og blev afløst af Trine Hesselund Hopp Møller som CEO for FC Nordsjælland.
Det blev til en ny lejeaftale for Farum Park. Med en væsentligt højere leje pris. 3,4 mio. kr. årligt. I den forbindelse blev der lavet ny lokalplan for stadionområdet. FCN fik en del ønsker opfyldt, mens andre ikke kunne lade sig gøre. Lejeaftalen skal genforhandles i sommeren 2026.
I Furesø Kommunes bygningsanalyse 2023 oplyses det, at der er stort efterslæb på vedligehold af kommunale bygninger. Det er en forudsætning for, at undgå øget efterslæb. At man i 2026 kommer af med 16.000 kvadratmeter. Spørgsmålet er så, om FC Nordsjælland vil købe Farum Park og i givet fald til hvilken pris. Allerede i forrige omgang var man stærkt uenige om værdien af Farum Park.
Den konservative gruppeformand Lars Carstensen glæder sig over, at FCN ikke flytter til Hillerød, men minder om de kedelige kendsgerninger.
– Det er lige lovlig tidligt, at Tine Hessner og Ole Bondo lader champagnepropperne springe. For de kedelige fakta består: FCN søgte væk, fordi der ikke er udvidelsesmuligheder omkring Farum Park og det er der jo ikke ændret på. Så hvem siger at FCN ikke finder et andet sted i fremtiden, lyder det spørgende fra Lars Carstensen.
Han vil også gerne have svar på, hvem der skal betale for efterslæbet på vedligehold.
– En af udfordringerne ved at blive langsigtet i Farum Park er vedligeholdelsesefterslæbet, som er løbet op i mange millioner kroner. Hvem skal betale for en renovering af Farum Park, hvis FCN beslutter at blive, siger Lars Carstensen.
3 kommentarer til “Hvis FCN bliver – Hvem skal så betale gildet?”
Det er ikke en kommunal opgave at betale for drift og vedligehold af sportsanlæg for superligaklubber og elitesport. Brug pengene på ungdommen og de ældre.
“ Hvem skal så betale “ det kommer vi til os der bor i Furesø Kommune
Sportsklubberne må selv betale, f.eks via sponsorater. Det er uansvarligt for en kommune, som mangler penge til velfærd og infrastruktur at bruge penge på private virksomheders drift og vedligehold.
Der er lukket for kommentarer.