
Ditte Baun Hermund, lektor ved DTU – Fødevareinstituttet, gør rede for den igangværende forskning, som indledning til miljøforeningen Furesø Agenda 21s årlige generalforsamling, onsdag 5. februar kl. 19.00.
Ja, man dyrker alger – og de kan i høj grad bidrage til den grønne fødevareomstilling! Tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med næringsstoffer fra eksempelvis kød og grøntsager. Algerne har desuden en række stoffer, som kan bruges som naturlige ingredienser til at forstærke smagen af vores grønne retter, give tekstur og forlænge holdbarheden.
I oplægget bliver der sat fokus på tang og mikroalger som en del af fremtidens fødevarer i Danmark: Hvordan kan det bruges som lækker mad – eller som tilsætning til maden, for højere kvalitet og smag?
Det er gratis, alle er velkomne kl. 19. Mødet foregår i Bryllupssalen på Rådhuset, Stiager 2, 3500 Værløse. Man er også velkommen til generalforsamlingen, som afholdes derefter, og vil slutte ca. kl. 21.00. Der er mulighed for at vælge 1 – 2 bestyrelsesmedlemmer yderligere.