Michael Schønning og Kari Thynebjerg fra Lektiecaféen på Værløse Børnebibliotek modtog Integrationsprisen 2024.

Ildsjælene bag lektiecaféen på Værløse Børnebibliotek, Michael Schønning og Kari Thynebjerg, modtog Integrationsprisen 2024.
”Størst er kærligheden” er navnet på Adi Holzers vægmaleri i Bryllupssalen på Furesø Rådhus.
Torsdag eftermiddag blev Integrationsprisen 2024 uddelte med vægmaleriet som kulisse, og ganske passende blev fire nominerede hyldet for deres hjertevarme indsats for integrationen.
Formanden for Integrationsrådet, Yuying Chen, stod for prisuddelingen. Hun præsenterede de fire nominerede og udråbte derefter Michael Schønning og Kari Thynebjerg som vindere af Integrationsprisen 2024.
– Lektiecaféen blev til i maj 2023 og en stor del af æren for succesen går til Michael og Kari, der har lagt deres hjerte og faglige kompetencer i projektet. Hver mandag åbner caféen dørene for børn og unge, der har brug for hjælp til alt fra dansk grammatik til matematiske formler. Det gør de i en tid, hvor mange må ty til dyre, private løsninger, hvilket ikke er en mulighed for alle, forklarer Yuying Chen.
Michael og Kari modtog en Royal Copenhagen vase og en kagemand, som kan sprede glæde i lektiecaféen en mandag.
– Vi er taknemmelige for, at frivillige ildsjæle som jer gør en indsats for at sikre, at alle børn og unge har et sted at få den nødvendige hjælp, siger Yuying Chen.
Michael Schønning er uddannet pædagog. Gennem sit arbejde opdagede han et behov for lektiehjælp. Han tog initiativ til lektiecaféen og fik Kari Thynebjerg, som er lektor, med på idéen.
– Vi har lagt mange timer i det. At få anerkendelse for det af mennesker, som selv gør en indsats, betyder meget for mig, siger Michael Schønning.
– Det betyder meget, at der bliver lagt mærke til, at man gør noget som det her, supplerer Kari Thynebjerg.
De håber især, at prisen vil give dem mere synlighed.
Red Barnet Furesø står for alt det organisatoriske og skal have en del af rosen.

De andre nominerede:
Eva Jochimsen
Har gjort en stor indsats som frivillig i Røde Kors kvindecaféen og som bydelsmor. Hun hjælper dedikeret migranter/flygtninge i Furesø med mange konkrete ting fx lektielæsning.

Thomtex
Familievirksomheden i Farum vasker og stryger duge, linned og håndklæder til restauranter og hoteller. Det familiære miljø gør virksomhed til at trygt sted for ledige med anden etnisk baggrund end dansk. Thomtex beskrives som en virkelig god arbejdsplads.

Restaurant Furesøbad
Michael Bay Olsen står altid klar til at hjælpe Furesøs borgere, det gælder også borgere med andre problemer end ledighed herunder borgere af anden etnisk baggrund end dansk.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder

1 kommentar til “Integrationsprisen gik til lektiehelte”

  1. Angela Homann

    Til lykke!
    Et meget vigtigt arbejde er blevet set og belønnet. Dejligt.

Der er lukket for kommentarer.