Kalder alle NATURdetektiver

Studier viser, at børn får det bedre af at være ude i naturen, og 2. juni er alle inviteret til at blive klogere på naturen ved Skovlinjen i Værløse. Foto: Ditte Valente

Søndag den 2. juni kan små og store bruge en formiddag på at være NATURdetektiver i området omkring Krebsesøen og Vulkanen i Værløse. Her kan man gratis låne udstyr og få hjælp til at finde dyr i vand og på land – og også med mobilerne: Dem kan man nemlig bruge til at registrere arter med. Alle er velkomne.
Børn og voksne kan søndag den 2. juni være med til at finde sommerfugle og frøer, suge et insekt og quizze om naturen i området ved Skovlinjen i Værløse – og samtidig blive klogere på dyr og planter. For den dag kan man låne udstyr og gå på bio-jagt i området.
– Vi sørger for lupper, net og andet udstyr, så man kan gå en tur og samle smådyr ind eller lede i vandhullet efter liv. Vi hjælper også med bestemmelsen. Og hvis man bliver træt af at lede, kan man holde en pause og bage snobrød. Målet er sammen at få gode oplevelser i naturen og have en skøn dag i det fri, siger medarrangør Karin Therkelsen, der både sidder i bestyrelsen for DN Furesø og tovholder for Frivilliggruppen for Nørreskov Park Byfælled.
Naturkyndige mennesker – fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforenings hovedkontor – står klar til at hjælpe, lige som der vil være bestemmelsesduge, så man selv kan prøve at finde ud af, hvad man har fundet. Og så er det også muligt at bruge appen Arter og registrere dyr og planter med mobilen. Det er en god idé på forhånd at installere appen på sin mobil og så melde sig ind i aktiviteten “Naturdetektiver – Furesø”. Alle mobil-fund fra dagen og området kommer så derind.
Arrangementet, som Frivilliggruppen og DN Furesø i fællesskab står bag, begynder klokken 10 og slutter klokken 13.
Det er gratis at deltage.

Boks:
Appen Arter står blandt andet Miljøministeriet og Statens Naturhistoriske Museum bag. Der er pt. 24.000 brugere af den.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest