Kira Marie skal lukke skattehuller

Kira Marie Peter-Hansen får en nøglerolle i de kommende forhadnlinger om skattesystemet. Foto: SF.

EU-parlamentsmedlem Kira Marie Peter-Hansen får en nøglerolle i bestræbelserne på at lukke huller i skattesystemet.
– Jeg er ny chefforhandler for at lukke huller for skattefiflere. Det er jeg virkelig stolt af. Jeg skal nemlig stå i spidsen for forhandlingerne om EU’s nye lov om såkaldt transferpricing. Det hedder det, når virksomheder køber af og sælger til deres datterselskaber. I dag er det en ret uigennemsigtig og ureguleret proces, som kan blive udnyttet af skattefiflere til at flytte midler rundt, så de ikke skal bidrage til fælleskasserne. Det duer ikke, skriver Kira Marie Peter-Hansen på sin facebookprofil.
Problemerne skyldes, at landenes skattesystemer er fra en anden tid.
– Skattesystemerne blev nemlig grundlagt i en tid, hvor man ikke tænkte på, at alt i fremtiden ville foregå over landegrænser, og reglerne for virksomhedernes skat kan være ret svære at greje. Den byrde skal vi lette. Jeg glæder mig til at kæmpe for et skattesystem, der er både fair og ikke skaber skattekonkurrence mellem landene, fastslår Kira Marie Peter-Hansen
25-årige Kira Marie Peter-Hansen voksede op i Værløse. Hun stillede op for SF ved EU-parlamentsvalget i 2019. Her fik hun imponerende 15.764 stemmer. Det var nok til en tredjeplads. SF fik to mandater, men da Karsten Hønge trak sig, overtog Kira Marie Peter-Hansen pladsen i EU-parlamentet. Det har hun gjort så godt, at SF har udpeget hende til spidskandidat ved EU-parlamentsvalget sommeren 2024.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest