Kommunen har klar opfordring til Fruegårds ejer

Furesø Kommune opfordrer Fruegårds ejer til at dække af, men det giver ikke mening, lyder det fra Lasse Hilliger.

Furesø Kommune vil ikke udtale sig om ejeren af Fruegårds klager til Planklagenævnet, men opfordrer ham kraftigt til at få dækket af.
Af Mikkel Kjølby
Fruegårds ejer, Lasse Hilliger, kalder det chikane, at Furesø Kommune har givet ham et paragraf 14-forbud og dermed standset enhver mulighed for at komme videre med nedrivning eller andet uden dispensationer, som skal gives af Furesø Kommune.
Sagen startede i foråret 2023, da den daværende ejer ønskede at udskifte stråtaget med et moderne tag. Det fik kommunen til at nedlægge et paragraf 14-forbud og varslede dermed en temalokalplan.
I april 2024 meddelte kommunen den nye ejer, at paragraf 14-forbuddet fulgte den tidligere ejer, men at kommunen ville nedlægge et nyt paragraf 14-forbud, men de næste 14 dage var der intet, som kunne forhindre, at den nye ejer Lasse Hilliger, foretog ændringer. Han udnyttede tidsrummet til at fjerne taget. Herefter meddelte kommunen, at der ikke var grundlag for Save-registrering af taget.
Så brød helvede løs. Furesø Kommune ændring mening, og gjorde til grund, at paragraf 14-forbudet følger ejendommen og ikke den enkelte ejer.
Der blev givet et standsningspåbud, og siden et genetableringspåbud med en række punkter, som skulle genskabes.
I mellemtiden har Furesø Kommune brugt 20 måneder på den temalokalplan, som var hele grundlaget for paragrafrytteriet, og den er ikke lige ved at blive vedtaget endnu.
– Ifølge min rådgiver er 20 måneder alt for lang tid. En lokalplan skal kunne gennemføres på 12 måneder. Det har jeg påklaget til Planklagenævnet samt klaget over indholdet i temalokalplanen, som efter min mening er det rene og skære diktatur, fordi den ikke giver nogen retningslinjer, lyder det fra Lasse Hilliger.
Den anden klage til Planklagenævnet går på genetableringspåbuddet, som påbyder Lasse Hilliger at genskabe to låger samt en bue og en væg, som er faldet sammen.
Alt om Furesø har spurgt Furesø Kommune om klagerne til Planklagenævnet.
– Furesø Kommune udtaler sig ikke om konkrete klagesager, som er under behandling i klagenævnet, siger centerchef Louise Piester, som kommer med en klar opfordring til ejeren af Fruegård.
– Forvaltningen har og opfordrer fortsat ejeren af Lejrvej 6 til at afdække bygningernes tagkonstruktion for at sikre bygningerne mod yderligere skader, lyder det fra centerchef Louise Piester.
Lasse Hilliger er altså blevet instrueret i at dække ejendommen til, men har ikke gjort dette, da han ikke mener, at det giver nogen mening.
– Det er fysisk umuligt at afdække hele ejendommen, fordi det hele er ved at falde fra hinanden, siger Lasse Hilliger.
Men det siger sig selv, at ejendommen tager skade af efterårsvejret og snart kommer frosten.
– Hvis de to længer falder sammen, fordi Furesø Kommune fastholder deres standsningspåbud, så vil jeg stille et erstatningskrav overfor Furesø Kommune, fortæller Lasse Hilliger.


Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder

2 kommentarer til “Kommunen har klar opfordring til Fruegårds ejer”

  1. Lasse Hilliger

    Det er fysisk umuligt at afdække ejendommen, når spær er rådne,og faldet sammen.

    Jeg mener kommunen skal vågne op og indse de ikke får strå tag på igen.!!!! Jo længere tid der går jo mindre kan reddes,

    Falder ejendommen sammen, ja så skal den jo genopføres efter ny lovgivning.

    Kommunen vil ikke give tilladelse til at der bliver rejst nye spær så ejendommen kan dækkes af.

    Spær skulle være leveret i uge start september, men med kommunens påbud og trusler, måtte dette stoppes.

    Er det i orden vi har en kommune som laver deres egne regler samt vil have man skal dække af. Selvom deres behandling tager meget længere tid end alle andre kommuner.

    Alt dette handler om at taget er fjernet, jeg spurgte kommunen om det var lovligt at fjerne dette inden det blev gjort samt skære nye vindues huller. Dette fik jeg på skrift ja til.

    Hvorfor skal jeg så jagtes fordi kommunen nu mener deres medarbejdere har begået fejl?

    For at afdække en ejendom skal man have noget at sættes tingene fast i.

    Der er blevet lavet en ny save registrering der fortæller ejendommen ikke er bevarings værdi på nogen måder,

    Så igen: hvorfor laver kommunen deres egne regler og ikke vil lytte til folk der har forstand på bygninger. Så vidt jeg ved, er der ikke nogle i planudvalget der er uddannet håndværkere, byggesagkyndige, eller uddannet rådgivende ingeniøre.

    Hvordan kan de så sidde og beslutte samt vurderer ejendomme?????

    Hvad betyder det for kulturarven at ejendommen bliver revet ned og genopført i nye og bedre materialer, ? Så der kan isoleres, bedre vinduer, bedre tag, bedre indeklima. Er det ikke en grøn kommune vi ønsker?

    Jeg håber ikke jeg bliver nød til at stævne kommunen for deres handling, da det jo er Furesø borgere der ender med regningen

  2. ole osterhammel

    Hvor er sagen dog grotesk.
    Hvad pokker har kommunen gang i ?
    Hvorfor ødelægge det for borgeren som so jo vil skabe en flot ejemdom frem for noget som ligner en ruin?
    20 mdr er en fuldstændig uacceptabel sagsbehandlingstid.

Der er lukket for kommentarer.