Modeljernbaneklub arbejder på Farum Hovedgade

Farum Hovedgade er for tiden i fokus hos Farum Modeljernbaneklub.

I kælderen under Farum Kulturhus arbejder en gruppe mænd utrætteligt på at skabe den ultimative model af Slangerupbanen.
Modellen går helt fra Lygten Station på Nørrebro til Slangerup. Midt i det hele finder man Farum. Her har stationen, Williams Hotel, Farum Mølle, Slagter Wibrandts hus, Farum Kirke og Slangerupbanens Omegnsbank nu fået selskab af endnu en markant bygning. Det er gartneriet Fuglsangs stuehus, som nu troner imellem banken og kirken.
– Fuglsang er et tidligere gartneri. Vores medlem Jørgen Svendsen er barnefødt i huset og har fortsat et gartneri ved navnet Fuglsang ude på Brede Enge, fortæller Henning Hansen, formand for Farum Modeljernbaneklub af 1976.
Fuglsang er ikke helt færdigt endnu. For der mangler en vigtig detalje.
– Vi skal have 3d-printet et drivhus 32 cm stort drivhus til Fuglsang, siger Henning Hansen.
Arbejdet med Farum Hovedgade fortsætter, selvom pladsen i kælderen ikke giver mulighed for at bygge alle huse.
– Vi skal have bygget nogle huse ved stationen og ved kirken og noget mere beplantning, siger Henning Hansen.
Farum Modeljernbaneklub startede i 1976 på Ellegården, men flyttede en overgang til fodboldklubbens gamle barakker på Ryttergårdsvej. I 1991 flyttede foreningen ind i kælderen under Farum Kulturhus.
Her hygger man sig hver tirsdag klokken 19 til 21 med at bygge modeller og køre med tog.
– Alle er velkomne. Man kan bare dukke op, lyder det fra Henning Hansen.
Farum Sogns kaffesamvær den fredag 9. februar kl. 14.30 i præstegårdslængerne bliver med Henning Hansen som oplægsholder.
– Der bliver fokus på Farums historie og på København-Slangerupbanen. Herunder skal vi se billeder af nogle af de centrale bygninger i stationsmiljøet som ikke længere eksisterer. Herefter kommer der hjemmelavet kage og kaffe/te på bordene. Der bliver også tid til at synge nogle sange fra højskolesangbogen, der passer til dagen, vejret og årstiden, fortæller Henning Hansen.

Gartneriet Fuglsangs stuehus skal suppleres med et 32 cm langt drivhus.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest