Plejeplan – Køer rykker ind i Sydlejren

Her er områderne, som i de kommende år vil få helårsgræssende dyr som beboere. Skitse: Furesø Kommune.

Furesø Kommune har vedtaget en plejeplan for området mellem Hangar 2 og 3 samt Orangerierne og Mageløse. Her skal der gå helårsgræssende dyr i indhegninger.
Efter en omfattende dialog med borgerne i Sydlejren har Furesø Byråd vedtaget en plejeplan for Bringeslugten – en ny betegnelse for området mellem boligzonerne i Sydlejren. Planen handler udelukkende om de kommunalt ejede områder.
Her er det tanken, at helårsgræssende dyr skal sørge for naturplejen i indhegnede folde. Borgerne i området har ønsket, at foldene ikke kom for tæt på boligområderne samt at cykelstien til Måløv blev friholdt. Ønskerne er delvist opfyldt.
Anders Medum Grtoh (RV) oplyser:
– Vi har haft en god dialog med borgerne i Sydlejren, der også ønsker at vi får mere biodiversitet i området. Skal vi have en markant forbedret biodiversitet derude, skal vi have helårsgræssende dyr på området. I den endelige plan er der taget store hensyn til borgerne, og foldene er trukket langt væk fra boligerne. Det gør arealet til græsning mindre, og derfor er det endnu mere vigtigt, at foldene kommer til at hænge sammen. Det kan gøres med små passager for folk og fæ mellem foldene, lyder det fra Anders Medum Groth medlem af Udvalget for Natur og Klima. 
Foldene er altså trukket længere væk fra boligerne. Fx er det areal, som er beliggende mellem Hangarhusene og Skovhusene, udtaget af folden og bliver i stedet foreslået plejet ved afbrænding og slåning som metode. Foldarealet udvides til gengæld mod syd.
Til gengæld er det ikke sikkert, at cykelstien friholdes.
Plejeplanen lægger op til, at der kan etableres adskilte folde uden om stierne, men holder muligheden for at lave en samlet fold åben med forslag til, hvordan man passerer foldene til så lille gene for den gennemgående trafik til fods/cykel som mulig.
– Borgerne vil rigtigt gerne tage aktiv del i naturplejen. Der er det helt oplagt, at vi tager imod hjælpen med kyshånd, så vi allerede i denne vinter kan få afbrændt arealet derude til gavn for flora og fauna. Jeg håber ligeledes at vi kan undgå at indsamle sten og slå arealerne, og i stedet have fokus på afbrænding på den korte bane og afgræsning på den lange, siger Anders Medum Groth.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest