Rokkedyssegaard udvider med hjemmelavet æblemost

Torben Bo Toft Christensen med otte forskellige slags æblemost lavet på æbler fra gårdens egne træer.

Nu kan der købes æblemost af en række forskellige æblesorter på Rkkedyssegaard. Det er som altid hjemmelavet.

Det ligger i generne med æbletræer
Længe inden Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen købte Rokkedyssegaard og kastede sig over jordbærproduktion, voksede Lisbeth op mellem træerne i æbleplantagen på Dalgården – ikke langt fra Rokkedyssegaard.
Så det med æbler ligger i generne hos Lisbeth. For nogle år siden blev det besluttet at anlægge en æbleplantage på en højtliggende del af Rokkedyssegaards jorder.
Med årene har træerne vokset sig store og stærke. I år var antallet af æbler så stort, at det blev besluttet at plukke dem og lave æblemost i marmeladeriet, som for en stund er blevet til et mosteri.
– Vi har nok æbler til at lave egen æblemost. I september plukkede vi æblerne, som har stået på køl. Vores kok Mik Jensen er gået i gang med at lave æblemost, siger Torben Bo Toft Christensen.
Det sker i en såkaldt hydropresser, hvor mosten presses ud med vandkraft.
Ligesom med jordbærrene og hindbærrene og alle de andre bær på Rokkedyssegaard handler en stor del af projektet om glæden ved at udvikle nye produkter.
– Det er lidt ligesom at lave vin af forskellige druer. Vi nørder med det og får mere og mere viden efterhånden, som vi arbejder med det, fortæller Torben Bo Toft Christensen.
Rokkedyssegaard har ni forskellige æblesorter og kommer til at lave 1000 flasker med 0,7 liter med æblemost.
Produktudviklingen fortsætter for fulde drøn.
– Vi leger med at mikse æblemosten med brombær og hindbær. Det er en sjov proces, siger Torben Bo Toft Christensen.
De første flasker med æblemost vil kunne købes, når Rokkedyssegaard holder julestue lørdag og søndag klokken 10 til 17 de første tre weekender i december. Første åbningsdag er lørdag den 2. december.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest