Snebolden ruller – Filmhåndværkerskole sat i værk

Der var store smil hele vejen rundt ved åbningen af de nye lokaler. Her er det Filmspottets undervisere Rasmus Doolengs og Mikkel Arnfred (forrest) Muhammed Bektas, skolechef Per Christensen (bagerste tv.) og Thomas Kristensen (bagerst th.) ejer af Filmstationen.

Furesø Ungdomsskoles elever på Filmspottet har de sidste måneder, knoklet med at istandsætte en gang på Filmstationen. Her er der nu tre studier, tre klipperum, en biograf/klasseværelse, en frokoststue og snart også en lydboks.
Tirsdag eftermiddag åbnede Filmspottets nye lokaler på Filmstationen. Her skal de unge mennesker på Ungdomsskolens filmhold, boltre sig og få kreativiteten til at blomstre. Men på længere sigt er der større planer.
– Nu har vi sat snebolden i gang – Mon ikke det ender med en filmhåndværkerskole, siger Thomas Kristensen, den ene ejer af Filmstationen.
Han startede selv med 86 timer på Farum Ungdomsskoles elektronikhold. Det førte til tjanser på filmhold og en karriere som filmfotograf. For 18 år siden købte han sammen med Anders Engelbrecht en del af Sydlejren. Her har de siden drevet Filmstationen. For seks år siden fik Ungdomsskolen plads i en gammel pavillon, men efterhånden voksede de ud af de simple kår.
Og da filmbranchen mangler håndværkere, ville Filmstationen gerne videre med planerne om en filmhåndværkeruddannelse.
– Jeg har sat mig for, at den uddannelse, som ikke var der, da jeg startede i branchen, skal være der, når jeg stopper i branchen, fastslår Thomas Kristensen.

Ikke en gængs uddannelsesinstitution
Når man hører ordene uddannelse eller skole, tænker man straks på tre-fire års skolegang med fast skema. Det er ikke sådan, Thomas Kristiansen forestiller sig en filmhåndværkeruddannelse.
– Man kommer herud og er med i et modul, når det modul er færdigt, kan man se gå over på den anden side af vejen og spørge et filmhold om man må være med på en produktion. Og så senere komme tilbage til endnu et modul. Vi skal jo udnytte, at der er filmproduktion i gang på stedet, forklarer Thomas Kristensen, som ser en større forpligtelse.
– Vi skal skabe næste led i fødekæden for dansk filmindustri. Det har vi forpligtet os til. Vi er primus motor, men det kommer til at ske i samarbejde med forskellige partnere.

Mange andre aktiviteter
Lokalerne vil i den kommende tid være i brug for Filmspottets eleve en eftermiddag hver uge og så i nogle produktionsweekender. Men på sigt kan der være meget mere i lokalerne. Det er tanken, at gymnasier, skoler eller uddannelsesinstitutioner kan komme på korte kurser. Sågar virksomheder, som vil blive bedre til at lave film, kan komme på kursus.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest