Vejdirektoratet – Vejen er ikke farligt indrettet

Foto: Rigspolitiet.

Den tragiske ulykke på Hillerød-motorvejens forlængelse, hvor tre mistede livet, får ikke Vejdirektoratet til at opsætte midterværn.
Indsnævringerne på Hillerødmotorvejens forlængelse kender de fleste bilister som farlige steder, hvor man skal agte sig for overhalende biler, som i sidste øjeblik trækker ind og i visse tilfælde bruger de stribede flader til at komme forbi.
Lørdagens tragiske ulykke ved indsnævringen ved motorvejsbroen lige ved Brødeskovvej/Lyngevej har fået mange borgere til at foreslå et midterværn på strækningen.
Chefen for trafiksikkerhed hos Vejdirektoratet, Marianne Foldberg Steffensen, ser dog ikke vejen som farligt indrettet.
– Der er tilsyneladende nogle, som ikke mener, at de behøver sætte farten ned og trække ind, og så er det den slags ulykker her sker, siger hun til TV2-nyhederne.
Videre lyder det:
– Det er dybt tragisk, for det er ikke en farlig måde at indrette vejen på, men den kræver selvfølgelig, at man kører, som man skal, siger Marianne Foldberg Steffensen til TV2-nyhederne.
Reglerne betyder også, at et midterværn vil give tilladelse til at køre endnu hurtigere på strækningen.
– Når man har et midtautoværn, så har man lov at køre 100 kilometer i timen, så det er nogle gange et spørgsmål om, hvor hurtigt, man skal køre, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Udbygges til motorvej
Der vil under alle omstændigheder ske en ændring af strækningen. I forbindelse med det seneste transportforlig blev det besluttet at lave motorvej på den 13.5 km. Lange strækning fra Allerød til Isterødvejen nord for Hillerød.
– Målet med udbygningen er at forbedre fremkommelighed og trafiksikkerhed på strækningen og nedbringe antallet af ulykker, står der på Vejdirektoratets hjemmeside.
Udbygningen er budgetteret til 860 millioner kroner, og efter tidsplanen står motorvejens forlængelse færdig i 2027.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Vejdirektoratet – Vejen er ikke farligt indrettet”

  1. Dorte Rasmussen

    Mens vi venter på udvidelsen til motorvej, kunne man måske forlænge de skraverede felter, hvor sporet indskrænkes fra 2 til 1 kørebane. På de billeder, jeg har set, ser de meget korte ud. Heldigvis er det meget sjældent, jeg kører på strækningen

Der er lukket for kommentarer.