Vores mad og klimaet – nu og i fremtiden

Michael Minter, programchef i Concito, giver et oplæg.

Borgermøde onsdag den 10. april kl. 19.00 – 21.30 på Furesø Rådhus
Gratis burger med tilbehør og oplæg ved to af Danmarks førende kapaciteter fra hhv. Concito, Michael Minter, og Landbrug & Fødevarer, Nina Preus.
– Vi skal alle have mad for at kunne leve og trives. De færreste er nu i tvivl om, at der er nødt til at ske ændringer i forhold til i dag, hvad angår vores fødevareforbrug af hensyn til klimaet, udledningen af drivhusgasser, miljøet og vores sundhed, siger Charlotte Søllner Hernø, formand for Miljørådet i Furesø.
Hvis alle fulgte De officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen ville det ifølge beregninger fra CONCITO og Klimarådet omtrent kunne halvere klimabelastningen fra danskernes fødevareforbrug.
Virkeligheden ser dog noget anderledes ud at dømme ud fra data som Landbrug & Fødevarers forbrugersociolog kan fortælle om, herunder hvad danskerne lægger vægt på, når de køber ind og hvad der lå på tallerkenen til aftensmad i 2023.
Miljørådet i Furesø Kommune har derfor inviteret to kapaciteter til at gøre os alle klogere på emnet mad og klima.
NB! Tilmelding senest onsdag den 3. april via www.furesoe.dk/voresmad.

Program:
19.00 Servering af burger med stegte kartofler og salat – drikkevarer
19.25 Velkomst ved formanden
19.30 Fremtidens fødevarer – oplæg ved Michael Minter, programchef for CONCITOs program om fødevarer og forbrug
20.00 Forbrugertrends og madkultur – oplæg ved Nina Preus, forbrugersociolog i Landbrug & Fødevarer
21.00 Debat og spørgsmål
21.30 Afslutning

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest