Derfor vil Enhedslisten gerne styrke biodiversiteten på Baunesletten

Af Øjvind Vilsholm (Ø), medlem af byrådet, 

Naturen i Danmark er presset. Vi mister arter hurtigere end nogensinde. Det gælder både dyr og planter. Hvis vi vil sikre de truede arter, bliver vi nødt til at give naturen mere plads. Danmark er det land i EU, der har mindst beskyttet natur. Så selvom Furesø kommune rummer enestående naturskønhed og rigdom af arter, så bliver vi også nødt til at gøre mere for naturen.
– Et oplagt sted at gøre noget er på Baunesletten, hvor vi har en bestand af den sjældne sommerfugl violetrandet ildfugl, og hvor vi tidligere har haft den lige så sjældne isblåfugl. Området grænser op til Ryget Skov, som vi også gerne vil inddrage i projektet.
Ved at etablere naturlig græsning kan vi skabe plads til mere naturlig dynamik og forstyrrelse. Det kræver desværre, at vi opsætter hegn for at holde dyrene væk fra veje og haver. Men vi kan stadig tilgodese de store rekreative værdier som området byder på. Man vil stadig kunne færdes til fods og på cykel på stierne fuldstændig som man færdes i dag. Og man vil også kunne boltre sig på græsset, for de græssende dyr vil passe sig selv. Hunde er velkomne i indhegningen, men de skal føres i snor.
En mindre del af Baunesletten vil vi reservere til luftning af hunde uden snor.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Derfor vil Enhedslisten gerne styrke biodiversiteten på Baunesletten”

  1. Carsten Juel

    Tak til de politikere, der har besluttet at gøre noget for biodiversiteten i kommunen

Der er lukket for kommentarer.