Kommunen – Bedst mulige placeringer

Byggepladsen ved Skovlinen er allerede klar til brug. Der er etableret en frizone på ti meter hen til Svanesøen.

Det gik stærkt – rigtig stærkt – da Furesø Kommunes Økonomiudvalg gav tilladelse til to midlertidige byggepladser i forbindelse med udrulningen af fjernvarme. Det blev vedtaget den 28. februar. Den 18. marts stod byggepladsen ved Skovlinien klar.
Carsten Sølyst, varmeplanlægger i Furesø Kommune, stod med den akutte opgave at finde to byggepladser. For selv om varmeplanen blev godkendt for to år siden, så har Vestforbrænding for nyligt indgået kontrakter med entreprenører.
-Den lange proces omkring fjernvarme har betydet, at vi stod med entreprenører, som havde indgået en kontrakt med Vestforbrænding, og havde travlt med at komme i gang. Vi har arbejdet hurtigt i forhold til at fjernvarmen kan komme ud til borgerne hurtigst muligt, fortæller Carsten Sølyst.
At der hverken blev foretaget nabohøring eller naboorientering er helt i tråd med reglerne på området.
– Vi har ikke gennemført en nabohøring. Det plejer man ikke at gøre i sager angående lejeaftaler fra kommunens side. Der er intet krav om, at der skal være nabohøring eller naboorientering. Der er ingen krav i kommuneplanen om høring i forbindelse med midlertidige aktiviteter. Områderne skal retableres og afleveres sådan som de var, så snart fjernvarmen er udrullet
– Vi har undersøgt området og fundet ud af, at de valgte områder er de bedste egnede til projektet. Vi har blandt andet vurderet miljøforhold, trafikforhold, nærhed til borgere og nærhed til anlægsområderne. -Det er rigtig svært at finde gode placeringer, og vores placeringer af disse arbejdspladser bliver givetvis til gene for nogen. Vi har lavet et grundigt forarbejde og ud fra en samlet vurdering fundet de mindst dårlige placeringer, lyder det fra Carsten Sølyst.


Cyklister og guldsmede
I forhold til byggepladsen ved indkørslen til Dalsø Park har der været kritik af generne i forhold til cyklister. Det er der taget højde for.
– Cyklister på vej ud af Dalsø Park drejer skarpt til højre ind af en cykelsti. Denne sti kommer før ind og udkørslen til oplægspladsen. Der burde ikke opstå karambolage mellem cyklister og lastbiler.
– Nogle bilister vil blive generet lidt af lastbiler, men så mange ind og udkørsler til oplægspladsen vil der heller ikke blive tale om, siger Carsten Sølyst.
Byggepladsen på Skovlinien kommer ganske tæt på Svanesøen, hvor der i 2022 blev registreret et fund af en sjælden guldsmed. Også her er der taget forholdsregler.
– Byggepladsen er trukket pænt tilbage i forhold til Svanesøen. Der er en respektafstand på ti meter, og der etableres paddehegn. Stien fra Skovlinien langs søen bliver bevaret. Det sker efter ønske fra vores driftsafdeling, så de kan komme til at pleje området, slutter Carsten Sølyst.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Kommunen – Bedst mulige placeringer”

 1. Selvfølgelig er det en god ide, at udbygge fjernvarmenettet, men atter engang skal naturen bøde for menneskets trang til at fylde.
  Som gammel Værløse bo, født og opvokset, og senere bosat i området ved moserne, er jeg ked af, at man vurderer området som egnet, naturen vil altid tage skade og området bliver aldrig det samme igen.
  Jeg ved ikke om man påtænker at lægge stålplader på hele området, hvis ikke bliver det oplagrede asfalt, jord, grus m.m. sikkert mast så langt ned i jorden, at der opstår traktose frembragt af den belastning store tunge Diesel køretøjer vil forvolde på marken ved Svanesøen, og fjerner man denne traktose efterfølgende, eller gør man som det er set så mange gange før, at man blot placere et minimum af muldjord ovenpå?
  Jeg kvier mig ved, endnu en gang, at skulle se mere af naturen lide i MIT nærmiljø gennem næsten 60 år.
  Ja, jeg er en gammel indfødt Værløse Skovbonde, som er opvokset, og senere bosat i området ved moserne, og Vulkanen, som i øvrigt er lavet af overskudsjord fra andet byggeri i hovedstadsområdet
  Værløse er ikke mere hvad den har været, der bliver bygget på hver en bar plet, og resten bliver til grusparkeringer, oplagringspladser eller bliver bare ikke holdt ren for affald.

Der er lukket for kommentarer.