Lokal kunstner danner par med drag-artist

Bakaos og Di Di Cancerella danner par i Det Lyserøde Køkken. Pressefoto.

Snart indtager den lokale kunstner BAKAOS programmet ’Det Lyserøde Køkken’, når hun går i tv-studiet sammen med drag-artisten Di Di Cancerella.
Di Di Cancerella, med fødenavnet Kim André, har været drag-artist gennem 10 år og er bl.a. kendt som vinderen af Zulus Store Drag-dyst, samt som den ene af de to drags (prinsesser) på det meget omdiskuterede børneshow på Frederiksberg Bibliotek, i 2023.
Sammen skal BAKAOS og Di Di Cancerella, skabe en AI-generet dessert, dvs. en dessert som er bestemt af Kunstig Intelligens (AI), ud fra nogle ingredienser AI-programmet er blevet fodret med.
Og så må vi se om kunstneren er lige så god til at dekorere kager, som hun er til at skabe kunst…
Mens kagen bliver til, skal der tales om kunst, kreativitet og ikke mindst mangfoldighed – som er en af BAKAOS’ store mærkesager.
– Min kunst handler bl.a. om at vi skal yde omsorg for hinanden og acceptere, omfavne og give plads til hinandens forskelligheder. At det er vores forskelligheder såsom udseende, etnicitet, kultur, evner, tanker og seksualitet m.m. der gør verden til et spændende sted at være og som gør at vi kan mere sammen. Når vi accepterer og omfavner hinandens forskelligheder, og ikke mindst accepterer os selv for det menneske vi selv er, så bidrager vi til fred. Globalt, nationalt og lokalt. Både indre og ydre fred, siger Bakaos.
Af samme grund er det vigtigt for BAKAOS, med fødenavnet Barbara Kaad Ostenfeld, at skabe synlighed omkring forskelligheder i vores samfund – uanset om det handler om kultur, hudfarve, seksualitet, handicap, måder at tænke/være på osv.
– Jeg vil gerne være med til at nedbryde fordomme og bryde tabuer. Jeg er af den overbevisning, at det vi er bange og utrygge ved, som oftest er ting vi ikke ved noget om eller ikke helt forstår. Så ved at skabe mere synlighed om f.eks. drag, så håber jeg at kunne bidrage til større forståelse og accept af dette, forklarer Bakaos.
Med sin genkendelige streg illustrerer BAKAOS bl.a. denne mangfoldighed gennem forskellige væsner der vikler sig ind i hinanden og som sammen skaber balance i verden – og ikke mindst, i selve kunstværket. Motiver med enorm stor detaljerigdom og sirlighed – som kræver en utrolig sikker hånd og en god portion tålmodighed
Spørgsmålet er så om BAKAOS har samme tålmodighed og sans for detaljer og præcision, når det kommer evnerne til at pynte en kage….
Er hun lige så god til at dekorere kager som hun er til at skabe kunst?
Programmet er produceret af Mammi Productions, ved producer Ellie Jokar, der også er rapper, komiker, skuespiller og dokumentarist/instruktør. Især kendt fra Den Lyserøde Taxa, Det Slører Stadig, Iqbal-filmene, Wollah Show og DR3-serien Macho m.m.
’Det Lyserøde Køkken’ med BAKAOS vises den 29. maj 2024, på Instagram og Youtube.
Art by BAKAOS og Di DI Cancerella er desuden også at finde på Facebook og Instagram, ligesom BAKAOS kan besøges i hendes atelier i Værløse.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Lokal kunstner danner par med drag-artist”

  1. Tak for at bringe artiklen?

    Jeg glæder mig til at gå i køkkenet med Di Di Cancerella i dag og til at dele mine evner for at pynte kage…. eller mangel på samme 😀

    FantasiTastisk solskinshilsner fra BAKAOS/ Barbara

Der er lukket for kommentarer.