
Netop nu holder Lillevangs Køkken mad- og måltidsmøder med beboerne på plejehjem og rehabiliteringscenter. Møderne er tilbagevendende og danner udgangspunkt for arbejdet med at skabe en bedre måltidsoplevelse.
I de seneste måneder har man kunnet læse om kritik af madens kvalitet, portionsstørrelser og måltidssituationen på Lillevang og Furesø Rehabiliteringscenter i lokalaviserne.
– For at imødekomme klagerne over maden har vi besluttet at gennemføre en række kvalitetstiltag. Tiltagene har været længe undervejs, og jeg er glad for, at den nye ledelse på Lillevang nu har taget bolden op. Det er vigtigt for mig, at maden er god, og borgerne er tilfredse, og jeg vil derfor følge de nye initiativer tæt, siger Lars Carstensen (C), formand for Ældre og Sundhed.
Et af initiativerne er mad- og måltidsmøder med borgerne på Plejehjemmet Lillevang og Rehabiliteringscenter. De giver medarbejderne værdifuld indsigt i beboernes ønsker og behov, og det er helt centralt, fordi selvbestemmelse og borgerinddragelse skal være de bærende principper i køkkenets arbejde fremover.
Beboerne har taget godt imod initiativet med mad- og måltidsmøder og været meget konstruktive i deres forslag. Blandt andet har de foreslået ønskemenuer og let adgang til fx chili, eddike – og selvfølgelig salt og peber, så de selv kan gøre måltiderne ekstra salte, sure, stærke eller bitre.
Lene Bang (A), næstformand for Ældre og Sundhed siger:
– Vi skal være ambitiøse med den mad, der bliver serveret på vores plejehjem. Det betyder, at medarbejderne skal have de rette rammer til at sikre gode tiltag, og det betyder, at vi skal lytte til beboerne og deres pårørende. Med den plan, vi er blevet præsenteret for, er jeg ikke i tvivl om, at vi kan være sikre på, at måltidet har den enkelte borger i centrum.
Beboernes input bliver nu omsat til konkrete prøvehandlinger og udviklingstiltag, der skal sikre, at de får mere indflydelse på deres måltider og oplever større madglæde i hverdagen. Blandt andet har man allerede skruet op for mængden af kartofler og grønt, samt givet borgerne større valgmulighed mellem måltidets dele. Køkkenet arbejder desuden for at sætte mere farve på måltiderne.
I et af husene har en medarbejder også designet personlige dækkeservietter, så beboerne får en mere personlig oplevelse i måltidssituationen.
– Vi ønsker, at maden på Lillevang både skal smage godt og være noget, som beboerne ser frem til. Derfor arbejder vi nu målrettet med at forbedre kvaliteten af maden og skabe en bedre måltidssituation med fokus på tryghed, nærvær og selvbestemmelse, siger Louise Silbo Raft, leder af Plejehjemmet Lillevang.
Furesø Kommune vil løbende evaluere og justere indsatsen i tæt samarbejde med beboerne og personale for at sikre, at initiativerne skaber reel værdi og øget trivsel.
3 kommentarer til “Maden på Lillevang skal dufte af selvbestemmelse”
Maden fra lillevang er forfærdelig, lå på rehabilitering på Svanepunket i 12 dage efter hårdt Hospitalsophold, men maden fra selve Svanepunket morgenmad og frokost var helt i orden oh lækker, men lavpunkt var den varme mad fra Lillebang, tæt på uspiselig
Mvh.Jan Vejrum Farum.
Maden fra lillevang er forfærdelig, lå på rehabilitering på Svanepunket i 12 dage efter hårdt Hospitalsophold, men maden fra selve Svanepunket morgenmad og frokost var helt i orden og lækker, men lavpunkt var den varme mad fra Lillevang tæt på uspiselig
Mvh.Jan Vejrum Farum.
Maden fra lillevang er forfærdelig, lå på rehabilitering på Svanepunket i 12 dage efter hårdt Hospitalsophold, men maden fra selve Svanepunket morgenmad og frokost var helt i orden og lækker, men lavpunkt var den varme mad fra Lillevang tæt på uspiselig
Mvh.Jan Vejrum Farum.
Der er lukket for kommentarer.