Radikale vil sikre børnene fælles skiftedag

Tine Hessner og Anders Medum Groth vil sikre børnene en fælles overgang fra børnehave til FFO. Foto: Radikale Venstre.

I Furesø Kommune er der tradition for, at børnenes skifte fra børnehave til skole/FFO sker trinvist. Godt halvdelen af børnene skifter i februar og den anden halvdel følger efter i maj måned.
Furesø Kommune skiftede for nyligt befolkningsprognose. I den forbindelse blev der udarbejdet en ny dagtilbudsprognose. Nu ser Radikale Venstre en gylden mulighed for at sikre børnene en fælles start på livet i skolernes FFOer.
– Vi har længe gerne ville kigge på muligheden for, at vores mindste børn kunne få en bedre overgang mellem børnehave og skole. Som det er i dag, har vi en forskudt start med nogle børns opstart i februar og andre børn igen i maj måned. Vi vil gerne have en fælles start i enten maj eller august. Med den nye kapacitetsanalyse kunne det rent faktisk være en mulighed. Samtidig ville det kunne aflaste skolernes pressede rammer. siger Tine Hessner, gruppeformand for Radikale Venstre.
Sagen hører til i Udvalget for Børn og Skole. Her sidder Radikale Venstres Anders Medum Groth som næstformand.
– Vores børn oplever i dag mange skift omkring skolestart. De har nogle voksne i børnehaven, nogle andre i førskolen, en tredje gruppe voksne møder dem i børnehaveklassen og så i 1. klasse får de igen nye voksne. Rådet for Børns Læring anbefaler at man kigger på de mange skift for at skabe nogle bedre rammer for børnenes læring og trivsel. Ydermere har vi så i Furesø to forskellige opstarter i førskolen. Det er efter Radikale Venstres mening alt for mange skift, siger Anders Medum Groth.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest