Åse Solvej Hansens foredrag om surdejsrugbrød var en stor succes. Nu vender hun tilbage til Den Gamle Skole i Kirke Værløse.
Der var fuldt hus, da Åse Solvej Hansen holdt foredrag om fordelene ved surdejsrugbrød i Kirke Værløse Husmoderforening. Desværre var mange forhindret i at være med. Derfor er der arrangement et ekstra foredrag onsdag den 19. november klokken 19.30 på Den Gamle Skole i Kirke Værløse.
Åse Solvej Hansen er uddannet bromatolog og er lektor emerita på Københavns Universitet, hvor hun har forsket og undervist i kvalitet af kornprodukter og bælgfrugter. Som ekspert i kornprodukter bliver Åse ofte kontaktet af pressen i ind- og udland i forbindelse med artikler om kvalitet af korn, mel og brød.
– Når du spiser et velsmagende rugbrød bagt med surdej af fuldkornsrugmel, så bliver du behagelig mæt, og du kan ikke spise så mange skiver sammenlignet med et købt rugbrød, der ofte er tilsat næringsfattigt hvedemel. Derfor kan du lettere holde vægten, når du spiser fuldkornsrugbrød. Desuden kan mange af os slet ikke tåle gluten fra hvedemel, forklarer Åse Solvej Hansen i en pressemeddelelse.
Rugbrødets kostfibre sikrer en god fordøjelse og modvirker forstoppelse. Desuden fungerer de opløselige kostfibre som præbiotika ved at fremme tarmens sunde bakterier, der styrker tarmens sundhed og immunforsvaret. Fuldkornsrugbrød indeholder tillige langsomt optagelige kulhydrater, vitaminer, mineraler, antioxidanter og lignaner. Surdejsrugbrød er sundt, nedsætter bl.a. risikoen for hjerte-kar-sygdom, åreforkalkning, type-2 diabetes og har kræfthæmmende effekt.
Der vil blive serveret gammeldags æblekage, kaffe og te. Pris: 25 kr. for medlemmer og 50 kr. for gæster. Alle er velkomne. Arrangør er Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening.