The Mooh – Iskøen går langt ud på Farum Hovedgade

The Mooh trækker kunder til fra nær og fjern. Jette står for den gode betjening.

Yavuz Akcura investerede for fem år siden i en ismaskine. I dag trækker The Mooh kunder langvejs fra. Ofte er der kø langt ud på fortovet.
De lokale ved det godt!!!
Den hjemmelavede is hos The Mooh/Godteposen er usædvanligt god. Kører man ned ad Farum Hovedgade en fredag aften, vil man se folk stå i kø ude på fortovet langs med bænken, hvor man kan nyde sin is med aftensolen i ansigtet.
For slikbutikkens indehaver Yavuz Akcura er det resultatet af en bevidst strategi. Han overtog slikbutikken i 2019 sammen med en forretningspartner, som siden er købt ud. De satsede hårdt på slik af den bedste kvalitet.
Året efter kom så ismaskinen.
– Det var en kæmpe investering, da vi købte ismaskinen. Vi købte også rådgivning af Ismejeriet i Søborg. Det kræver oplæring at lave lækker is, og det fik vi. Men det har været det hele værd, siger Yavuz Akcura.
Han nyder den gode stemning omkring den lækre is. Det løfter det hele.
– Vi har lavet bænken udenfor, så folk kan sidde og hygge sig, mens de spiser lækker is. Der er sådan en positiv stemning, siger Yavuz med et stort smil.
For den store investering har betalt sig hjem. Farumborgerne bakker op. Men der kommer også gæster fra Slangerup og en masse andre byer. Bare for at købe den lækre is. Man vil også opleve, at de mange cykelmotionister har lært The Mooh at kende. De lægger ofte vejen forbi for at fylde kalorier på systemet, inden de triller videre.
Det er der gode grunde til.
– Alt er produceret fra bunden af. Vi smelter selv mælken og tilsætter vores egne ingredienser. Derfor smager det så godt, forklarer Yavuz, mens han demonstrerer ismaskinen, som står lige nedenfor trappen bag iskiosken.
– Kvaliteten skal være tip-top. Når først kunderne har smagt kvaliteten, har det kørt af sig selv, siger Yavuz.
I starten var der 18 forskellige slags is. I dag er er skåret ned til 12. Man kan fx nyde: lakrids, straciatella, chokolade, kaffe, hvid chokolade, bubble gum, vanilje, peanut/karamale, mynte/chokolade samt sorbet med hindbær og jordbær. Og så er der også hjemmelavet guf.
Ved indgangen er der sat en ønsketavle op. Her kan kunderne komme med deres forslag til en isvariant.
Yavuz er snart klar med nogle facebook-videoer, som forklarer hele processen bag The Moohs is.
– Jeg tror, at folk ikke helt ved, at det er 100 procent hjemmelavet is. Derfor har vi lavet nogle videoer, som kommer på facebook i den nærmeste fremtid. 

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder